Kontaktne informacije
RKS – Območno združenje Maribor
Ulica pariške komune 13
SI - Maribor
Tel.: (02) 23 440 00
Fax: (02) 23 440 07
email: info@rkmb-drustvo.si

ZDRAVSTVENO IN SOCIALNO LETOVANJE OTROK - MLADINSKI POČITNIŠKI DOM FRANKOPAN PUNATPunat leži na največjem jadranskem, pa tudi na najbolj zelenem otoku, na južni strani Krka in samo 302 km odaljen od Maribora. Podnebje tukaj je blago, poleti ne prevroče, pozimi ne prehladno. To omogoča bujno rast in s kisikom polno ozračje. Noči so prijetno tople, nikoli prevroče, dnevi tudi sredi sezone topli. Blag vetrič iz različnih smeri dodatno izboljšuje boljše življenjske pogoje. Zračna vlaga je kot na vseh otokih visoka. Vse te klimatske lastnosti Krka, predvsem pa Punata na njegovi južni strani, izborno delujejo na človeka, zdravemu krepijo zdravje, bolnemu pomagajo hitreje ozdraveti. To seveda pomeni, da bodo otroci, ki letujejo v Punatu, prišli domov bolj zdravi, predvsem pa bo odpornost proti boleznim pri njih bistveno boljša, kot pred letovanjem.
Pri bolnih otrocih pa pomeni takšno letovanje izboljšanje zdravstvenega stanja, saj zdrav in okrepljen imunski sistem pomeni tudi uspešnejšo obrambo proti boleznim. Bivanje v Punatu je posebej primerno za otroke s kroničnimi obolenji dihal, astmo, okvarami lokomotornega aparata, raznimi alergičnimi obolenji kože in drugo.

RKS - Območno združenje Maribor izvaja zdravstveno letovanje otrok na morju v Punatu na otoku Krku (Republika Hrvaška) že od leta 1955 dalje. V Punatu imamo svoj Mladinsko počitniški dom Frankopan Punat, zaradi spoštovanja zakonodaje v RH smo ustanovili svojo družbo »Omladinsko odmaralište Punat d.o.o.«, ki izvaja zdravstveno in socialno letovanje predšolskih in  osnovnošolskih otrok na morju.

MPD Frankopan Punat je letovišče z 440 ležišči v treh sodobno urejenih paviljonih, zdravilišče z ambulanto, bolniškimi sobami in lekarno potrebnih zdravil, lastna plaža z urejenimi sanitarnimi prostori in tuši za vodo in še več...

 

 

MPD FRANKOPAN PUNAT

 V posamezne izmene so vključeni otroci od 5. do 19. leta starosti in sicer:


- otroci, ki jih zaradi zdravstvenega stanja in obolenj za letovanje predlagajo izbrani zdravniki preko predšolskih in šolskih dispanzerjev
- otroci, ki so potrebni letovanja zaradi slabih socialnih razmer v družini in jih predlagajo socialne službe v vrtcih, šolah ali krajevne organizacije Rdečega križa
- otroci samoplačniki, katerih stroške letovanja plačajo starši ali druge ustanove.
V času V. Izmene nudimo možnost letovanja šolam s posebnim vzgojnim programom, organizacijam in društvom, ki skrbijo za zdravljenje svojih članov, organizatorjem izletov, strokovnih ekskurzij,…

V želji ponuditi otrokom najboljše, izvajamo veliko interesnih dejavnosti z namenom popestritve bivanja na letovanju:

Kaj znamo (petje, plesi, deklamacije, skeči)
Kaj zmoremo (športne aktivnosti, igre za spretnost in razvedrila s telovadnimi rekviziti)
Ples v pižamah
Likovne delavnice z različnimi tehnikami (razstava izdelkov, okrasitev jedilnice in skupnih prostorov)
Ustvarjalne delavnice (oblikovanje iz gline, papirja, školjk, kamnov...)
Organizacija Iger brez meja
Pravljični krožek
Izleti z ladijo v Krk, Košljun...


V SEZONI LETOVANJA OTROK ZA 2016 LETO OBJAVLJAMO:


POZIV K PRIJAVI NA PROSTOVOLJNO DELO VZGOJITELJEV OTROK NA LETOVANJU V MPD PUNAT

Vas veseli delo z otroci? Vas že vaša poklicna pot vodi po tej poti ste pripravljeni poleti pričarali nasmehe na otroška lica? Vas študij pripravlja na pedagoško delo in si želite še več praktičnih izkušenj pri vodenju skupine otrok? Bi radi v prijetnem okolju, na svežem zraku ob čisti morski vodi storili nekaj dobrega za naše najmlajše?

Pridružite se približno 250 prostovoljcem – vzgojiteljem otrok in tudi vi s svojim delom prispevajte k temu, da bo množica socialno in zdravstveno ogroženih otrok preživela 10 nepozabnih dni na morju v MPD Punat na otoku Krku. Vaš trud bo na koncu, ob veselih obrazih otrok, zagotovo poplačan.

Iščemo predvsem:

·    prostovoljce, ki so starejši od 18 let in imajo s tovrstnim delom že nekaj izkušenj;

  • vse, ki se profesionalno ukvarjajo z delom z otroci; zaželeni so tudi študentje Pedagoške fakultete, Medicinske fakultete in Fakultete za zdravstvene vede;
  • za plavalne učitelje in njegovega pomočnika morate imeti opravljen tečaj za vaditelja plavanja;
  • dajemo pa možnost tudi vsem ostalim prostovoljcem, ki jih delo z otroci veseli (v vsaki izmeni letovanja opravljanje prostovoljnega dela vzgojitelja omogočimo nekaj novincem).

Ker želimo otrokom zagotoviti varno in prijetno letovanje, prostovoljcem pa čim več znanj za uspešno opravljanje prostovoljskega dela, je za vse vzgojitelje pred letovanjem organizirano usposabljanje, če ste izbrani v širši izbor kandidatov za vzgojitelje, pa ste vabljeni še na sestanke s pedagoškim vodstvom posamezne izmene.

Prijavo za prostovoljno delo na letovanju otrok v MPD PUNAT za leto 2016 dobite:


·    na naši internetni strani www.rkmb-drustvo.si, v rubriki Letovanje otrok; na povezavi »Prijava za prostovoljno delo« ali

  • na sedežu RKS-OZ Maribor.

Izpolnjeno prijavo oddajte čim prej oziroma najkasneje do 30.04.2016 po pošti ali osebno na sedežu RKS-OZ Maribor, Ulica pariške komune 13 v Mariboru v referatu za letovanje otrok v času uradnih ur. Lahko pa skenirano prijavo pošljete tudi po elektronski pošti na naslov: letovanje@rkmb-drustvo.si).

Ob prijavi vas prosimo, da predložite na vpogled osebni dokument (veljavni potni list ali osebno izkaznico, dokument o šolanju), plavalni učitelji pa še potrdilo o opravljenem tečaju za vaditelja plavanja. 

 

·       Prijava za prostovoljno delo na letovanju otrok v MPD Punat za leto 2016


·      Vzorec »Dogovora o prostovoljnem delu«, ki ga podpiše vsak prostovoljec pred odhodom v Punat

Obveščamo starše,

da bomo predvidoma v mesecu aprilu 2016 pričeli zbirati prijave otrok za letovanje v Mladinsko počitniškem domu Frankopan v Punatu na otoku Krku!

Otroka bodo starši lahko prijavili na ZDRAVSTVENO, SOCIALNO ALI SAMOPLAČNIŠKO LETOVANE! Več informacij o načinu prijave otroka preberite na povezavi: 

·      Navodila za prijavo otroka na letovanje v mladinsko počitniškem domu v Punatu

 

HIŠNI RED V MPD PUNAT

Hišni red  MPD FRANKOPAN PUNAT

Dnevni red


IZMENE LETOVANJ OTROK V LETU 2016 :

IZMENA

TERMIN

I.

Predšolski in šolski otroci:

petek, 01.07. 2016 – ponedeljek, 11.07.2016

II.

Šolski otroci:

ponedeljek, 11.07.2016 – četrtek, 21.07.2016

III.

Šolski otroci:

četrtek, 21.07.2016 – nedelja, 31.07.2016

IV.

Šolski otroci:

nedelja, 31.7.2016 – sreda, 10.08.2016

V.

Šolski otroci in otroci s posebnimi potrebami:

sreda, 10.8.2016 – sreda, 17.08.2016

 


URADNE URE ZA LETOVANJE OTROK DO 30.06.2016:

PONEDELJEK

OD 10.00 DO 12.00   IN   OD 13.00 DO 14.00

TOREK

NI URADNIH UR

SREDA

OD   8.00 DO 12.00   IN   OD 13.00 DO 16.00

ČETRTEK

NI URADNIH UR

PETEK

OD   8.00 DO 12.00


V času letovanja otrok bodo uradne ure spremenjene upoštevajoč posamezne izmene (odhod in povratek otrok).

 


Dodatne informacije lahko dobite:

Tel.:   02 234 40 06

Faks: 02 234 40 07

letovanje@rkmb-drustvo.si

 

 

 


(c) Območno združenje rdečega križa Maribor. Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com, 2007